denfølelsen

- et prosjekt med fotograf Jo Michael de Figueiredo og psykolog Cecilie Benneche - godt hjulpet av 12 fantastiske skuespillere.


En psykolog, en fotograf - og 12 skuespillere. Og følelser. Masse følelser. Men først og fremst en sortering av dem. For ikke alt som kalles følelse er en emosjon. Mye sauses sammen, og det gjør at vi fort skylder på følelsene når noe går galt. Vi ville se litt på følelsenes frynsete rykte, rett og slett. Gjøre et forsøke på å frikjenne dem fra de verste anklager om føleri, affektmakeri og overfølsomhet. Vår grunnidé var at følelsene kunne få skinne litt med sine særpreg om vi så litt nøyere på dem. Først en og en, så hvordan de virker sammen. Blanda følelser er tross alt det vi har mest av.

Vårt mål er hele tiden å se følelser innenfra, utenfra og fra siden. Det betyr mange ulike arbeidsmåter og oppdrag:Vi stilte ut bildene våre på konferansen Emotion Revolution i Bergen i mai 2018, det ble en fantastisk opplevelse. Plot skriver om det i sitt mainummer (2018). Julen 2017 hadde vi utstillingen "Vis meg ditt ansikt" i Oslo Domkirke.

Fotograf Jo Michael har bl.a laget vignettfilmer vist på Schizofrenidagene 2016, og vi hadde vår første fotoutsmykning på Barnas stasjon i Oslo. Der er vi veldig glade for å bidra! Cecilie har også samarbeidet med Folk om (nett- TV), det kommer innslag om følelser begge steder i løpet av året. Hun har også fått snakke om følelser på Ekko, P2: Følelsenes anatomi.

Vi har vært så heldige å være stipendiater Bergmangårderna på Fårö for å jobbe med denfølelsen både i 2016 og 2017. Les mer om prosjektet vårt her

11102789_364916733695284_9016651712230810422_n.jpg

...og slik begynte det hele, som et svar på VGs skrekkoppslag om hvor farlige følelser er:

"Hvis alt fra symptom til angst skal passeres i kategorien "følelser", er det ikke rart vi blir livredde..."


Film/TV

denfølelsen bidro med 8  filmvignetter kalt "embodiment" til Schizofrenidagene 2016.

Pecha Kucha - aftenposten tv:

Jeg var med på Pecha Kucha på DogA i Oslo desember 2015. Pecha Kucha er et konsept der hver inviterte gjest snakker 20 sekunder pr. slide som vises - jeg prøver altså å si noe vettugt om hva vi skal med følelser (og kostnaden ved å unngå dem) på 6 minutter og 40 sekunder.


Artikler

Psykologisk.no, artikkel: Ti myter om følelser – og en spilleliste for å få deg i humør.

Psykologisk.no, artikkel: En følelse av å komme hjem - To besøk hos Ingmar Bergman og en samtale med Siri Hustvedt

Psykologisk.no, artikkel: Matildas metode - om skyld, skam og selvfølelse.

Suicidologi, artikkel:

 

Tidsskrift for Norsk Psykologforening: 

 

"Vi over 60", januar 2016: Intervju om sunn og usunn perfeksonisme.

Dagbladet, 1. september 2016: Artikkel: Facebook-skygger. [papirutgave].

 

Nevropsykologi, juni 2017, intervju: 

E-ordet - Kunsten å snakke om eksekutive funksjoner. [papirutgave].

 

Plot #27, 2015, intervju om Det Norske Teaters oppsetning av Fugletribunalet av Agnes Ravatn: Soningens teater [papirutgave].